Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Rovinj

Horvátország, Isztria, Látnivalók

Rovinj

Isztria, Horvátország, Látnivalók
  • Cím: Rovinj Horvátország

Rovinj a 4. század óta lakott, a középkorban ez volt Isztria legnagyobb kikötője. A várost kettős fal és három bástya védte. Dalmát kalózok és Velence ellenlábasai, a genovaiak ennek ellenére többször kifosztották. 13 ezres lakosságának egy része ma is olasz. Rovij népszerű turistaközpont, évente 300 ezer hazai és külföli vendéget fogad.

Rovinj nem szűkölködik látnivalókban, galériákban és múzeumokban. A Tito téren áll a velencei óratorony, amelyről természetesen nem hiányzik az oroszlán, tetején pedig két kis torony található.
Két ház között bújik meg a Szent Kereszt-kapu, amelyen szintén a velencei oroszlán, valamint két címer és három korsó is díszeleg.

Itt találjuk a Califfi-palotát is, amelyben Helytörténeti Múzeum működik, többek között egy halászlakást és egy régi pékműhelyet is megnézhetünk.

A város legrégebbi műemléke a Szentháromság-kápolna, amely román stílusban, a 13. században épült, bár ma bizánci formája van. Kupolája egészen alacsony. Évek óta galéria működik benne.

Rovinj partjára lesétálva, az öblön keresztül gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra. Estefelé, ha kicsit vörös az ég alja, különös színekben ragyog a kikötő víze.Rovinj
Isztria, Horvátország
Copyright: Ayenne   Forrás: flickr

Isztriai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!