Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Rijeka

Horvátország, Isztria, Látnivalók

Rijeka

Isztria, Horvátország, Látnivalók
  • Cím: Fiume Horvátország

Az Isztriai-félsziget keleti bejárata Rijeka napjainkban az észak-adriai horvát tengerpart ipari-, kereskedelmi és közigazgatási központja, valamint legfontosabb közlekedési csomópontja.

A város központi utcája, vásárló- és sétálóutcája a Korzó, amely nem épületeivel, hanem hangulatával vonzza a látogatókat. Feltétlenül nézzük meg a városkaput. Ez egy 15. századi őrtorony, a város két egykori bejárata közül a tenger felőli. A 7 emelet magas, kupolás kapu boltíve felett a Habsburg kétfejű sas látható, mögötte pedig 2 parókás császár szobra.

A kapun áthaladva jutunk a Koblera térre, a szemközti 16. századi épület 300 évig működött városházaként.

Rijekában számos múzeum várja az érdeklődőket. Szánjunk időt a Modern Galéria, a Tengerészeti és Történeti Múzeum, a Várostörténeti Múzeum vagy a Természettudományi Múzeum megtekintésére.

Rijeka legnépszerűbb látnivalója a 140 m magas dombon álló Trsat vára. 501 lépcső vezet a Loretói Szűz Mária kegytemplomhoz, amely mára kegyhely. Zarándokok ezrei másszák meg a térden állva a lépcsőket. Persze autóval és busszal is feljuthatunk.

A várat a Frangepánok építették a 13. század második felében. 1826-ban az ír származású Laval Nugent osztrák tábornagy vette meg, és maga ízlése szerint átépítette. Ennek eredményét láthatjuk ma: többteraszos kastély, bástyák, tornyok, lépcsők, folyosók és a családi mauzóleum várja a látogatókat.
Menjünk fel a legmagasabb torony tetejére, csodás innen a kilátás.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Rijeka
Isztria, Horvátország
Copyright: tm_popper   Forrás: flickr

Isztriai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!