Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Pula

Horvátország, Isztria, Látnivalók

Pula

Isztria, Horvátország, Látnivalók
  • Cím: Póla Horvátország

Pula több mint 2000 éve az Isztriai-félsziget legnagyobb városa. A 85 000 lakosú város napjainkban is Isztria gazdasági központja. 

Pula leghatalmasabb római építménye az amfiteátrum, tengelye 112 m. Az ellipszis alakú épületet Augustus császár kezdte építtetni és Vespasianus császár fejezte be. A bejárat ma is a tenger felől van.

Pula látnivalói közül érdemes megnézni a Gemina-kaput, Herkules-kaput és a Sergius-diadalívet, amely Lucius Sergius Lepidust dicsőíti.
A múzeumok kedvelőinek ajánljuk a Régészeti Múzeumot és az Isztria Történeti Múzeumot. 

A román és gótikus stílusban épült Szent Ferenc-templom érdekessége, hogy két szószéke van, egy belső és egy külső. Ez utóbbiból az utcán összegyűlt tömeghez szólhat a pap.

A templom felett a dombtetőn állt egykor a római citadella. Ennek helyén épített 1630-ban Deville francia hadmérnök a velenceiek számára egy Fellegvárat, amelyet azonban 200 éves korában úgy átalakítottak, hogy ma szinte semmi nem emlékeztet az eredeti épületre.

Pula és környéke az Isztriai-félsziget legnagyobb turistaközpontja, ahol kb. 50 ezer vendég szállhat meg egyidejűleg. A part rendkívül csipkézett, számos kis öböl várja a strandolókat.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Pula
Isztria, Horvátország
Copyright: Aka-47   Forrás: flickr

Isztriai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!