Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Poreč

Horvátország, Isztria, Látnivalók

Poreč

Isztria, Horvátország, Látnivalók
  • Cím: Poreč Horvátország

A 11 000 lakosú Poreč és környéke a félsziget legnagyobb befogadóképességű üdülőhelye, de látnivalók is bőven akarnak a városban.

Az 1719-ben épült, barokk Sinčič-palota 1952 óta helytörténeti múzeumnak is helyet ad. Több mint 2000 tárgyat mutat be. Láthatók itt 2000 éves sírleletek, kora keresztény faragványok, kora középkori képek, 17. századi szobrok és a Carli család tagjainak arcképei a 17-18. századból stb.

Nyugat-Isztria legfőbb nevezetessége a Szent Euphraius-bazilika, amelynek helyén már a 3. században a város védőszentjéről, Szent Mórról elnevezett imaház, majd templom állt. Ezt Euphrasius poreči püspök lebontatta, és az alapokon 15 évi munkával elkészült a ma látható, bizánci stílusú bazilika. A templom legcsodálatosabb látnivalói, az aranymozaikok a szentélyben és a diadalíven láthatóak. A templomhoz tartozó keresztelőkápolna mögött áll a harangtorony. A belépésért ugyan fizetni kell, de megéri: gyönyörű a kilátás az óvárosra.

A tengerparton találjuk az 1403-ban épített kör alaprajzú világítótornyot, amely az Adria egyik legrégebbi irányjelzője.

A poreči városháza egy velencei stílusú palota. Oszlopos előcsarnokának falát geometrikus freskók díszítik: kék alapon virágok és vörös alapon kígyók.Poreč
Isztria, Horvátország
Copyright: peter   Forrás: flickr

Isztriai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!