Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Belső-Isztria

Horvátország, Isztria, Látnivalók

Belső-Isztria

Isztria, Horvátország, Látnivalók
  • Cím: 52420, Buzet Horvátország
  • Nyitvatartás: Helyi mesterségek múzeum - Buzet
    Hétfő - péntek: 8:00 -11:00

    Szent István templom - Motovun
    Április - október:
    minden nap: 10:00 - 13:00 és 16:00 - 20:00

Ahogy a partvidékről egyre beljebb jutunk a sziget belső területeire, úgy csökken a turisták és szállodakomplexumok száma, és feltárul szemünk előtt a gyönyörű táj, amelyet itt-ott kőházas falvak tarkítanak. Az élet erre jóval lassabb, a helyiek életét a szüret, a szarvasgombák gyűjtése és a kertek művelése teszi ki.

A Porečtől 39 km-re észak-keletre fekvő Buzet remek kiinduló hely Belső-Isztria hegyi városainak bejárásához. 153 méteres dombon magasodik a velencei lovagvár. A szürke kőépületek roskadoznak, a legtöbbjüket le is kellett zárni, vak ablakszemek, elhagyott otthonok és üres sikátorok fogadják a látogatókat. Az óváros lakói régen leköltöztek a domb lábánál lévő Fontanába.
Buzet a szarvasgomba-termesztő régió központja, ezt szeptember második szombatján szarvasgomba-fesztivállal ünneplik meg.

A városka fő látványossága a helyi mestersége múzeuma. A tárolókban a történelem előtti időkből és a római korból származó emlékek sorakoznak, de egy hagyományos isztriai konyhát is megtekinthetünk.

A várostól 18 km-re találjuk az alig 20 lakossal büszkélkedő Roč falvacskát. A közelében húzódik a Glagolita-sétány, ez a 11 tagú szoborsorozat, amely a glagolita irodalom fejlődésében betöltött szerepéről emlékezik meg.

Belső-Isztriában találjuk a magát a világ legkisebb városaként reklámozó Humot is. Lakosainak száma hasonló Roč-éhoz, azonban itt egy picit nagyobb az élet.

Motovun egy elragadó kis város a Mirna völgyében. Legfőbb látnivalója a Szent István-templom, amelyet a velencei Andrea Palladio tervezett. 
Az óváros körülvevő belső fal közelében emelkedik a 16. századi harangtorony, felkapaszkodva fenséges kilátás tárul elénk. 

Belépőjegy a harangtoronyba: 5 KnBelső-Isztria
Isztria, Horvátország
Copyright: philfromdublin   Forrás: flickr

Isztriai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!